Klarna siktar på USA-notering

Enligt Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski kan en notering vara aktuell inom ett till två år och den kommer troligtvis ske på den amerikanska börsen.
Sebastian Ssiemiatkowski är vd på Flat Capital som går starkt på börsen idag - igen.
Sebastian Siemiatkowski, VD, själv en av de största "riskerna" för Klarna enligt färskt prospekt.

Betaltjänstebolaget Klarna har under pandemin fått ett starkt omsättningslyft från USA och det kommer väldigt snart vara företagets största marknad. Under första halvåret i år har företaget sett värdet på sina transaktioner växa med 44 procent till följd av större digital närvaro från kunder, rapporterar Reuters.

En börsnotering kan enligt vd Sebastian Siemiatkowski vara aktuell inom ett till två år och det sker troligtvis skett på den amerikanska börsen. Företaget lanserade en shopping-app i USA 2019 och investerar stort i regionen. Klarna-chefen säger även att de är närmre en börsnotering än någonsin tidigare.

Värdet på transaktioner gjorda på Klarnas plattform (GMV) växte till 22 miljarder dollar i det första halvåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco