Konsortium med Tom Boehly blir ny ägare till fotbollsklubben Chelsea

Tom Boehly har tillsammans med ett konsortium bestämt sig för att köpa fotbollsklubben Chelsea FC för 4,25 miljarder pund. Det skriver Sky News.
Konsortium med Tom Boehly blir ny ägare till fotbollsklubben Chelsea - Soccer Chelsea Abramovich’s Ownership
Roman Abramovitj. Foto: AP Photo/Martin Meissner, File/TT
Klubben har bekräftat försäljningen. Av summan kommer 2,5 miljarder gå till att köpa aktier i Chelsea FC. Investerarna kommer också att lägga 1,75 miljarder pund på framtida investeringar i klubben. Försäljningen väntas vara klar i maj.

I gruppen ingår även Clearlake Capital, Mark Walter och Hansjorg Wyss. De väntar nu på godkännande från Premier League och den brittiska regeringen. Konsortiet har gått med på klausuler som förhindrar dem från att sälja klubben fram till 2032.

Boehly är sedan tidigare delägare i det amerikanska basebolllaget Los Angeles Dodgers.

Chelsea FC har under lång tid ägts av den ryska oligarken Roman Abramovitj som dock åkt på sanktioner, och pengarna från försäljningen ska gå till välgörande ändamål.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets