Konsumentverket dömer ut reklamen från Resurs Bank

Konsumentverket anser att marknadsföringen från Resurs Bank, dotterbolag till börsnoterade Resurs Holding, varken är måttfull eller återhållsam, och därmed otillbörlig. Det skriver nyhetsbyrån Siren, enligt Dagens industri.

Enligt myndigheten kan bolagens formuleringar uppfattas som att lånekrediten är extra förmånlig och att potentiella kunder som följd fattar oöverlagda beslut.

”Konsumentverket eftersträvar frivilliga rättelser. Resurs ges därför möjlighet att yttra sig över vad som anförts ovan samt redogöra för de åtgärder som kommer att genomföras med anledning av denna skrivelse”, heter det i Konsumentverkets skrivelse.

Granskningen bygger på insamlat underlag från bland annat Facebook och Aftonbladet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.