Köpråd: Attraktiv dansk pillertrillare

Bolaget har haft en fantastisk utveckling. Med höjda vinstmål har aktien ytterligare några starka år framför sig, menar Affärsvärlden.

KÖP. Lundbeck är på väg att att lyckas med ännu en stafettöverlämning – att pricka tidpunkten för när patentskyddet släpps för en gammal medicin med lanseringen av en nyutvecklad ­uppföljare. Den nya medicinen mot depression har varit på marknaden ett par år och försäljningen rusar i höjden.

Försäljningsframgången sammanfaller i tid med hur bolagets tidigare trista aktiekursutveckling har skjutit fart. Sedan Affärsvärlden senast rekommenderade aktien – när den nya produkten var på väg att få grönt ljus på marknaden – har kursen rusat 250 procent och aktiens framtida vinster handlas numer till cirka 25 gånger pengarna (p/e 25) för nästa år.

Bland analytikerna dominerar säljråden men dagens kurs är inte överdrivet dyr. Lönsam­heten har i år nått nya rekordnivåer med rörelsemarginaler kring 25 procent. Investerare som jämför med Novos framtida vinster som handlas för 18 gånger pengarna missar att Lundbeck har större marknadspotential. Om några år kommer kursfallet i förra veckan att framstå som ett hack i en uppåtgående kurva. Utnyttja alltså kursfallet till att köpa aktier. Riktkursen på ett års horisont är 419 danska kronor.

Det här är en nedkortad version av analysen: Ett lyckopiller till aktieEn bångstyrig dansk som har haft en fantastisk utveckling. Med höjda vinstmål har aktien ytterligare några starka år framför sig. . Prenumeranter kan läsa genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.