Kvalitena säljer halva kronjuvelen på Strandvägen

Det krisande fastighetsbolaget Kvalitena meddelar nu att de sålt hälften av sitt innehav i Strandvägen 5 och tre andra fastigheter på Östermalm.
Kvalitena säljer halva kronjuvelen på Strandvägen - Kvarteret_Bodarna_September_2014_01
En av Kvalitenas fastigheter. Bodarne 11 på Strandvägen.

I december påbörjades försäljningen av det krisande fastighetsbolagets paradinnehav Bodarne 11 på Strandvägen 5 i Stockholm.

Detta efter att obligationsinnehavare krävt omedelbar återbetalning av 800 miljoner kronor, efter att Kvalitena misslyckats med amortering och räntebetalning. I förra veckan lämnades också en konkursansökan in till Stockholms tingsrätt.

Nu meddelar Kvalitena att de sålt 49,9% av aktierna i sitt delägda dotterbolag Hedvig Eleonora Holding.

Hedvig Eleonoras fastighetsportfölj innehåller nämnda Strandvägen 5A, Kaptensgatan 13/Skeppargatan 10, Jungfrugatan 7B och Grevgatan 27. Totalt 11 000 kvadratmeter.

”Genom denna transaktion får Hedvig Eleonora Holding in en stark delägare och Kvalitena frigör kapital. Detta utgör ett steg i den plan Kvalitena har utarbetat för att så snart som möjligt avbetala Kvalitenas utestående obligation och andra krediter”, skriver bolaget.

Någon köpeskilling eller köpare anges inte.

”För två år sedan var värdet över 1,5 miljarder”, sa ansvarig mäklare Lars Fredegård,  i en intervju med Afv nyligen.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG