Kvalitenas krislösning: Megakåk på Strandvägen till salu

Obligationsinnehavarna kräver att fastighetsbolaget Kvalitena omedelbart återbetalar en obligation på 800 Mkr. Det pressade fastighetsbolaget försöker nu sälja sin paradfastighet på Strandvägen 5 i Stockholm, bekräftar mäklare till Afv.
Kvalitenas krislösning: Megakåk på Strandvägen till salu - 1920px-Strandvägen_D81_8543_(40994008855)
En av Kvalitenas fastigheter. Bodarne 11 på Strandvägen. Bland hyresgästerna finns Svenskt Tenn.

Kvalitena är i en pressad finansiell situation. Tidigare i dag har Afv kunnat berätta att Kvalitenas obligationsinnehavare krävt en omedelbar återbetalning av en obligation på 800 Mkr. Bolaget äger stora mängder tillgångar, men merparten av dessa är bundna i fastigheter. Afv har tidigare skrivit att bolaget behöver avyttra tillgångar för att hantera sina skulder.

Paradfastigheten på Strandvägen 5 (Bodarne 11) och tillika grannen till Dramaten är troligen den för allmänheten mest välkända fastigheten i Kvalitenas bestånd, med hyresgäster som Svenskt Tenn.

Fastighetsbyrån Fredegårds har bekräftat för Afv att de sköter försäljningsuppdraget och beskriver intresset som “positivt”. Fastigheten innehåller 3 600 kvm lokaler och 1 500 kvm bostäder, enligt Fastighetsvärlden, som var först med att rapportera om försäljningsplanerna.

Enligt bolagets årsredovisning för 2022 värderades fastigheten av externa parter till 1,05 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.