Lagarde: Coronaviruset ger ny osäkerhet

 Coronaviruset adderar ett nytt lager av ekonomisk osäkerhet. Det sade ECB-chefen Christine Lagarde på onsdagen, enligt Bloomberg News.

”Medan hotet om ett handelskrig mellan USA och Kina verkar ha avtagit, så adderar coronaviruset ett nytt lager av osäkerhet. Så vi fortsätter att noga följa hur dessa risker utvecklas och hur de tar sig in i våra centrala scenarier för ekonomin”, sade Lagarde.

Hon sade också att med tanke på dessa osäkerheter så fungerar ECB:s guidning som en ”effektiv automatisk stabilisator”.

ECB-chefen noterade att ”vi nu går in i en era där klimatrisken kommer att spela en mycket mer central roll för politiken” och att ”klimatförändringen kommer att påverka penningpolitiken”.

Hon sade vidare att ”om vi verkligen vill lyfta eurons internationella roll” så är det nödvändigt att bygga ”en genuin europeisk kapitalmarknadsunion”.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.