Landshypotek Bank ökar resultatet – fortsätter växa inom bolån

Landshypotek Bank redovisar något lägre intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet ökade samtidigt under perioden.
Per Lindblad Landshypotek
Vd Per Lindblad. Foto: Landshypotek


”Landshypotek växer med fler kunder och ökade volymer i en takt som vi inte har sett förut”, konstaterar vd Per Lindblad och uppger att den medvetna och successiva satsningen på fler kundgrupper har bidragit till bankens lånetillväxt och förbättrade resultat.

De totala intäkterna uppgick till 357 miljoner kronor (362).

Räntenettot uppgick till 239 miljoner kronor (210).

Rörelseresultatet blev 103 miljoner kronor (76).

Nettoresultatet blev 81 miljoner kronor (56).

Utlåning till allmänheten uppgår till 88,6 (78,2) miljarder kronor medan inlåning från allmänheten uppgår till 14,9 miljarder kronor.

Inom bolån har Landshypotek växt med 3,7 miljarder under första halvåret och passerat 15 miljarder kronor i total utlåningsvolym.

”Vårt långsiktiga arbete, med marknadsnärvaron där vi märks och syns för allt
fler, börjar ge resultat. Vi har stärkt vår position med de samarbeten vi har med bland annat Avanza och Villaägarna”, skriver banken i rapporten.

Landshypotek Bank, Mkr Q2-2021 Q2-2020 Förändring
Intäkter 357 362 -1,4%
Räntenetto 239 210 13,8%
Rörelseresultat 103 76 35,5%
Nettoresultat 81 56 44,6%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.