Landshypotek sänker räntan på bolån

Landshypotek Bank sänker bolåneräntorna på flera bindningstider, samt höjer sparräntorna. Den största sänkningen berör den rörliga listräntan som sänks med 0,20 procentenheter.
Catharina Åbjörnsson Lindgren.
Catharina Åbjörnsson Lindgren. Foto: Pressbild

För bindningstiderna 3, 5, 8 och 10 år sänks listräntan med 0,05 procentenheter.

”Vi är i ett nytt läge där räntorna, bland annat efter Riksbankens besked för räntebanan förra veckan, tydligt och på längre sikt kommer att gå ned. Vi vill inte låta den förändringen stanna hos bankerna, utan vill att den redan nu ska komma kunderna till del. Därför väntar vi inte, vi går före och sänker räntorna för kund redan i dag”, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

Därutöver höjer Landshypotek sparräntan på flera konton. Höjningen för det mest populära sparkontot är på 0,05 procentenheter till 3,80 procent.

Bästa sparräntan får Landhypoteks medlemmar, som på bland annat Jord och skogskontot får en ränta på 3,85 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.