Länsförsäkringar: Hushållen drar åt svångremmen – januari blir rena blodbadet’

Det allt tuffare ekonomiska utgångsläget för många hushåll har gjort att nästan hälften av dem planerar att dra ned på resor och klädinköp till vintern. Det framgår av en undersökning från Länsförsäkringar.
Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.
Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.

”Under hösten och vintern kommer många hushåll se över sina utgifter för att ha råd med det allra nödvändigaste. Det är tydligt att man drar ner på mindre nödvändiga saker som semesterresor och kläder. Energiförbrukningen blir allt viktigare och över hälften i vår undersökning svarar att de kommer att vidta energibesparande åtgärder”, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.

Enligt Persson kommer januari, som normalt sett är en tuff månad ekonomiskt på grund av stora utgifter kopplat till julen, att denna gång bli en rejäl utmaning. Januari ser ut i år att bli ”rena blodbadet”, säger Persson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience