Latour budar på Allgon – premie på 30,5%

Latour Industries har lagt ett bud på First North-noterade Allgon på 10,75 kronor per aktie, värt totalt cirka 604 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Latour budar på Allgon – premie på 30,5% - pengar-pensionar-ekonomi-700_binary_6961273.jpg
Erbjudandet har en premie på 30,5% i förhållande till Allgons senaste stängningskurs på fredagen.

Latours bud kommer sedan man följt Allgon sedan en tid tillbaka och imponerats av bolaget och dess ledande position inom marknaden för industriell radiostyrning.

“Vi har följt marknaden för industriell radiostyrning och vi betraktar Allgon och dess dotterbolag som väl positionerade inom en fragmenterad och växande marknad. Tillväxten drivs av en globalt ökande efterfråga på säker och tillförlitlig radiostyrning inom många industriverksamheter. Vi ser även ytterligare möjligheter i en konsolidering på marknaden. Latour Industries stödjer den strategiska agenda som företaget har initierat och ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen mot de strategiska målen”, säger Björn Lenander, VD på Latour Industries.

Budet är villkorat av att Latour får en acceptans på över 90 procent av aktierna i Allgon.

Verdane Capital VI K/S, Verdane Capital VI B K/S, Tibia Konsult, Bertil Görling och Akei, som tillsammans innehar cirka 49,3 procent av aktierna och rösterna i Allgon, har åtagit sig att acceptera erbjudandet på vissa villkor.

Styrelsen i Allgon rekommenderar enhälligt att bolagets aktieägare accepterar erbjudandet.

Acceptperioden för erbjudandet påbörjas idag den 14 december och avslutas den 22 januari 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience