Lenovos resultat kraftigt högre än väntat

Teknikjätten ser femårig tillväxt inom datorförsäljning.
Lenovos resultat kraftigt högre än väntat - kvinna-dator-affarsvarlden-700_binary_6856393.png

Teknikjätten Lenovo redovisar betydligt högre omsättning och vinst än väntat i det första kvartalet.

Omsättningen steg 26,8 procent till 16 929 miljoner dollar (13 348). Utfallet kan jämföras med analytikerkonsensus från Refinitiv som låg på 16 000.

Antalet levererade datorer ökade med 13 procent till 82,3 miljoner och det var första kvartalet sedan slutet på 2019 som Lenovo upplevde en tillväxt i leveranser av stationära datorer.

Resultatet före skatt var 650 miljoner dollar (213).

Resultatet efter skatt blev 466 miljoner dollar (213), analytikerkonsensus 345.

Resultat per aktie hamnade på 4,02 dollar (1,80).

Det starka finansiella resultatet var drivet av en återhämtning av köpkraften inom IT, med hög efterfrågan samt högre snittförsäljningspriser på Lenovos produkter.

Lenovo väntar sig att den totala marknaden för persondatorer kommer fortsatt att växa under de kommande fem åren. Under det andra kvartalet uppgick Lenovos marknadsandel inom datorer till 24,4 procent, vilket är en marknadsledande position före HP på 22,6 procent.

Vidare uppgav Lenovo att bolaget ska dubbla sina investeringar i ny utveckling och forskning under de kommande tre åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco