Säkerhetsforskare har knäckt Microsofts fingeravtrycksautentisering

Säkerhetsforskare har lyckats ta sig förbi Microsofts biometriska inloggningsfunktion Windows Hello och har upptäckt flera sårbarheter i de tre främsta fingeravtryckssensorerna som är integrerade i bärbara datorer.
Säkerhetsforskare har knäckt Microsofts fingeravtrycksautentisering - Alternative Passwords
En ny svaghet i IT-säkerheten har upptäckts. Foto: Damian Dovarganes/AP

Det är en grupp säkerhetsforskare på Blackwing Intelligence som lyckats kringgå fingeravtrycksautentiseringen på bärbara datorer från Dell, Lenovo och till och med Microsoft, skriver sajten The Verge.

Säkerhetsforskarna uppges ha upptäckt flera sårbarheter i sensorer från Goodix, Synaptics och Elan.

Blackwings upptäckter blev presenterade för Microsoft i oktober, givet att det var teknikjätten som gav dem i uppdrag att utvärdera säkerheten i fingeravtryckssensorerna.

Det beskrivs dock vara en komplicerad process för att kringgå Windows Hello. Det är inte heller första gången som det upptäckts sårbarheter med tekniken, till exempel har Microsoft tidigare behövt åtgärda inloggning med ansiktsigenkänning i Windows Hello.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets