Lipidor godkänt för First North

Forskningsbolaget Lipidor har fått godkänt av Nasdaq för att notera bolagets aktier på handelsplattformen First North i Stockholm.

Första dag för handel är fastställd till fredagen den 27 september, i linje med tidigare tidsplan från Lipidor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I förra veckan meddelades att den nyemission som Lipidor genomförde inför noteringen tecknades till 540 procent. Bolaget tillförs genom emissionen 25,2 miljoner kronor och cirka 1.150 nya aktieägare.

Lipidor avser bli framgångsrika inom hudläkemedelsområdet genom att göra om befintliga läkemedel till sprayform med bolagets teknik där en av fördelarna är att man inte behöver smörja in läkemedlet på huden, sade nyligen bolagets vd Ola Holmlund i en TV-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Även om omformulering av befintliga läkemedel generellt innebär lägre risk finns det alltjämt risker kring utvecklingsarbetet och det regulatoriska, sade han samtidigt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.