Liseberg ger NCC i uppdrag att bygga vattenparken Oceana

Nöjesparken Liseberg har tecknat avtal med NCC om att börja bygga dess vattenpark Oceana. Ordern är värd cirka 700 miljoner kronor, uppger NCC i ett pressmeddelande.
Liseberg ger NCC i uppdrag att bygga vattenparken Oceana - ncc-900
Foto: Pontus Lundahl/TT
Byggnationen startar omgående och vattenparken förväntas stå färdig i början av 2024.

”Oceana kommer att bli cirka 13 600 kvadratmeter stort med en badyta om cirka 6 000 kvadratmeter inomhus och 4 000 kvadratmeter utomhus. Oceana kommer att få 14 åkattraktioner varav fyra större vattenattraktioner, en vågpool, familjeflod samt vattenlek för olika åldrar”, framgår det i pressmeddelandet.

”Det här är precis vad destinationen Göteborg behöver för att få igång turistnäringen igen efter coronakrisen. Vattenparken kommer att kunna ta emot en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Det kommer att ge nytt liv till en krisande bransch”, säger Christer Holmgren, styrelseordförande för Liseberg.

Vattenparken ingår i Lisebergs expansionsplaner som också inkluderar upplevelsehotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel som började byggas i oktober 2019.

Enligt Liseberg beräknas kostnaden för vattenparken att landa på 1 060 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.