Lista: Rapporter där hyresskulden väntas slå

DATA Affärsvärlden Analys+ listar rapportbolag som själva guidat för att betydande leasingtillgångar – och -skulder – nu åkt in i balansräkningen. Del 2 i Affärsvärlden Analys+ IFRS 16-guide.

Inför första kvartalets rapportflod listar Affärsvärlden Analys+ nedan ett urval av Stockholmsbörsens bolag som guidat kring betydande balansräkningseffekter från införandet av den nya leasingredovisningen IFRS 16, som för första gången kommer slå igenom nu i rapporterna för 2019 års första kvartal.

Urvalet drar här gränsen vid minst 5 procents förväntad ökning av balansräkningen per årsskiftet.

För bakgrund kring varför operationella leasingtillgångar  – och ungefär motsvarande operationella leasingskulder  nu ska in i balansräkningarna, och hur det påverkar resultaträkningsmått och kassaflödesuppställningar, läs del 1 i  Affärsvärlden Analys+ IFRS 16-guide.

 

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(”script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(”script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.