Lista: Världens 100 rikaste – alla svenskar har ramlat ur topplistan

Bernard Arnault petar ner Elon Musk från tronen som världens rikaste. Och för första gången kvalar inga svenskar in på topp 100.
Lista: Världens 100 rikaste – alla svenskar har ramlat ur topplistan - musk-bernard
Elon Musk petas från första platsen. För första gången toppar en fransman listan.

Det är ett nytt namn som toppar listan när Forbes för 38:e gången listar världens dollarmiljardärer. Elon Musk har petats från första platsen och ersatts av den franske lyxvarumagnaten Bernard Arnault som toppar listan över världens miljardärer. Efter ett framgångsrikt år för LVMH har Arnaults förmögenhet ökat med 53 miljarder dollar, vilket är den största ökningen bland alla miljardärer i år.

74-åringes förmögenhet uppskattas till 211 miljarder dollar vilket är 31 miljarder mer än förra årets etta, Elon Musk. Bernard Arnault dök först upp på Forbes miljardärslista 1997, då han hade en förmögenhet på 3,6 miljarder dollar.

Inga svenskar längre i topp

I världen räknar Forbes i år till 2 640 miljardärer, en minskning från 2 668 i fjol. Sammantaget är miljardärerna nu värda 12 200 miljarder dollar, en nedgång på 500 miljarder dollar från förra året. Nästan hälften av namnen på listan är fattigare än för ett år sedan.

Sverige har historiskt sett varit väletablerat i Forbes-toppen, men nytt för i år är att inga svenskar kvalar in på topp 100. Förste svensk är H&M-miljardären Stefan Persson på plats 104. 2012 var samma Persson på plats 8. Men svenskar har kvalat in på högre placeringar än så. 2007 och 2008 låg Ingvar Kamprad på plats 4. Och 1994 kvalade Hans och Gad Rausing in på plats 3.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets