LO: Är redo att driva ut Tesla ur Sverige

Fackförbundet LO:s ordförande Susanne Gideonsson säger till affärstidningen Dagens industri (Di) att man är redo att driva elbilstillverkaren Tesla ut ur Sverige om bolaget inte är villig att gå med på kollektivavtal.
Susanna Gideonsson, ordförande för LO.
Susanna Gideonsson, ordförande för LO. Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT

”Klarar företag inte av att vara lönsamt med sjysta villkor då har man kanske inte tillräckligt god affärsidé”, säger Gideonsson till Di.

Tesla anser att man följer svenska arbetsmarknadsregler och att man har avtal som är likvärdiga eller bättre än kollektivavtalet.

Elbilstillverkaren befinner sig sedan en tid tillbaka i en konflikt med IF Metall om kollektivavtal. Bråket har under veckan trappats upp i och med att fler förbund anslutit sig till den. Exempelvis har Transport valt att införa blockader mot Tesla-bilar vid vissa hamnar i Sverige.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Absolicon