Löfven: Klassamhället består

Sverige firar 100 år av demokrati, men socialt består ännu klassamhället. Det sade statsminister Stefan Löfven i riksdagens partiledardebatt på onsdagen.
Löfven: Klassamhället består - stefa-lofven-700_binary_6961720.jpg

Han sade att dagens klassamhälle inte är identiskt med 1920-talets, men ”snus är snus och orättvisor är orättvisor”.

”Alla landets söner och döttrar måste beredas tillfälle att erbjudas god försörjning och att njuta allt som gör livet mänskligt rikt”, sade Löfven.

Hans sade att en ”massiv välfärdsoffensiv krävs”, men att det inte kommer att bli lätt utan kommer att ”kräva hårda prioriteringar”.

Löfven tog också upp den ökande kriminaliteten och sade att den ”bara kan slitas upp med rötterna genom att en stark polis kan samarbeta med en stark socialtjänst och skolor”.

Han sade att vi i Sverige ”kan samla våra krafter igen så att vi återigen slår världen med häpnad”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco