Löfven: Svenska coronastrategin är inte misslyckad

Sveriges höga smittspridning och dödstal gör att landet sticker ut i en europeisk kontext. Statsminister Stefan Löfven (S) anser dock inte att strategin varit misslyckad.
Löfven: Svenska coronastrategin är inte misslyckad - lofven-900
Statsminister Stefan Löfven håller pressträff om ändringar i reserestriktionerna Foto: Sören Andersson / TT
– Nej, den har inte det. Antalet intensivvårdspatienter minskar och antalet dödsfall minskar, säger Löfven i en intervju med SVT:s Agenda som sändes under gårdagskvällen.

Statsministern uppgav vidare att en fullständigt utvärdering först kommer senare och att landet fortsatt är mitt uppe i krisen.

Testerna utökas nu till sist och Sverige sticker ut i Europa med ökat antal smittade. I Tyskland lyser Sverige rött på kartan och det gör man ensamt.

– I en period där vi har en hög andel tester så ser det ut som om det har ökat, men antalet som vårdas på sjukhus för covid minskar och antalet döda minskar rejält, säger Stefan Löfven.

Statsministern pekar också på att överdödligheten inte sticker ut nu.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.