Logistea tar in 250 miljoner till 6% rabatt

Fastighetsbolaget Logistea har genomfört en riktad nyemission på cirka 250 miljoner kronor före transaktionskostnader.
Logistea tar in 250 miljoner till 6% rabatt - Logistea
Foto: Logistea

Emissionen omfattar 18,94 miljoner aktier till teckningskursen 13,2 kronor per aktie. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 6% jämfört med senaste stängningskursen på måndagen. Samtidigt motsvarar den en premie på 7,7% jämfört med den volymviktade snittkursen för de senaste tio handelsdagarna.

I emissionen deltog nya investerare som Fjärde AP-fonden och Länsförsäkringar Fondförvaltning, samt de befintliga aktieägarna Slättö, Nordika och M2 Asset Management.

Utspädningen från emissionen är 8%.

”För att kunna tillvarata de värdeskapande investeringsmöjligheter som bolaget bedömer föreligger, har den riktade nyemissionen genomförts för att finansiera såväl fastighetsförvärv som investeringar i befintligt fastighetsbestånd i syfte att skapa värde för Logistea och dess aktieägare”, heter det i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.