Logisteas nyemission övertecknad till 147%

Fastighetsbolaget tillförs 436 Mkr enligt det preliminära utfallet och teckningsgraden blev 147%.
Logisteas nyemission övertecknad till 147% - Logistea byggnad + VD
Logisteas VD Niklas Zuckerman.

Fastighetsbolaget Logistea har varit aktuellt med en företrädesemission av aktier.

Under måndagen meddelade bolaget att emissionen, enligt det preliminära utfallet, blivit övertecknad. Totalt uppgick teckningsgraden till 147%.

Detta medför att inga garantiåtaganden i emissionen behöver användas, och emissionskostnaderna blir 14 Mkr, eller 3,2% av den totala likviden.

Afv har tidigare rapporterat om att villkoren i Logisteas företrädesemission innehållit flera positiva signaler, så som god uppslutning från befintliga ägare, låga ersättningar till garanter och låga emissionskostnader.

Rutger Arnhult, tredje största ägaren i Logistea, som investerat ca 4,6 Mkr i bolaget i slutet av augusti 2023. Foto: Pressbild

I slutet av augusti gjorde Rutger Arnhult, en av storägarna i Logistea, insynsköp till ett värde av 4,6 Mkr. AP4 har också nyligen gått in som fjärde största ägare i bolaget.

Enligt Logisteas pressmeddelande om det preliminära utfallet har 96,4% av erbjudna A-aktier tecknats med stöd av teckningsrätter, respektive 98,9% av antalet erbjudna B-aktier. Till detta har det tillkommit anmälningar om att teckna utan stöd av teckningsrätter som motsvarar 83,7% av de erbjudna A-aktierna och 45,6% av de erbjudna B-aktierna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.