Londons metallbörs stoppar handeln i nickel

Londons metallbörs, LME, har stoppat handeln i nickel som rusat över 250 procent under de senaste två dagarna. Som mest kostade metallen över 100 000 dollar per ton, ett nytt rekord. Stoppet gäller för resten av tisdagen, rapporterar Bloomberg News.
Londons metallbörs stoppar handeln i nickel - london
Den rejäla prisuppgången har triggats av Ukrainakriget (Ryssland är en stor nickelproducent), vilket gjort att aktörer med kortpositioner hamnat på fel sida och snabbt velat komma ur sina positioner. Det har inneburit att de fått köpa tillbaka kontrakten för framtida nickelleveranser dyrare.

Prisutvecklingen har även satt press på aktörer med margin calls, det vill säga de som snabbt måste få in extra säkerheter för att kunna täcka sina positioner. Alla har inte klarat av detta, inklusive en enhet till en kinesisk bank som av LME nu fått en förlängd betaltid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets