Lucara Diamond drar tillbaka helårsprognosen

Gruvbolaget Lucara Diamond har av regeringen i Botswana, där bolagets gruva Karowe är belägen, fått tillstånd att hålla försäljningar av rådiamanter i belgiska Antwerpen om så skulle behövas. Guidningen för 2020 dras tillbaka.

Gruvan är i dagsläget fullt fungerande (“fully operational”), trots att en rad covid-19-relaterade åtgärder vidtagits för att skydda de anställda, uppger bolaget i ett pressmeddelande sent på tisdagen. Även handelssystemet Clara fungerar.

Prognoserna för 2020, bland annat om en försäljning på 180-210 miljoner dollar för helåret, dras dock tillbaka.

Luacara genomförde den 5 mars årets första försäljning av rådiamanter. Försäljningspriserna var inom 1 procent av bolagets förväntningar.

“Sedan dess har dock diamantpriserna försämrats som en effekt av svagare efterfrågan i takt med att covid-19 spritts globalt”, uppger bolaget.

Nästa schemalagda försäljning är planerad till mitten av maj.

Investeringar i projektet för att bygga en underjordsgruva planeras komma att öka under det tredje kvartalet, men Lucara uppger sig ha flexibilitet vad det gäller tajmingen av utgifterna.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.