Lyckad börspremiär för Handicare

Förflyttningshjälpmedelsbolaget Handicare fick en lyckad start på Stockholmsbörsen. Dagens börsintroduktion blev kraftigt övertecknad.

Teckningskursen var fast på 50 kronor per aktie, och klockan 10.30 på tisdagen handlades aktien för 54,25 kronor.

Handicare, som säljer trapphissar samt hjälpmedel för förflyttning och lyft inom vården, förväntar sig att bolaget ska kunna visa en förbättrad lönsamhet efter åtgärder som vidtagits i bolaget under de senaste åren.

Säljare är Nordic Capital genom Cidron Systems. De tre ankarinvesterare som åtagit sig att teckna aktier i bolaget är Fjärde AP-fonden, Danica Pension och Holta Life Sciences. 

Handicare hade i fjol en proforma omsättning på 274,5 miljoner euro med en justerad rörelsemarginal före avskrivningar, ebita, på 7,2 procent.

Aktien började handlas på 55,75 kronor per aktie och har därefter handlats som lägst till 54 kronor och som högst till 57 kronor. Klockan 10.30 var senast betalt 54,25 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 8,5 procent jämfört med teckningskursen på 50 kronor. Aktier för 53 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Handicare har 58,94 miljoner aktier utestående.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets