Macau räknar med fallande spelintäkter 2016

Spelbolagen på Hongkongbörsen handlades ned 3,4 på onsdagen efter att provinsens regeringschef Fernando Chui sagt att han räknar med att intäkterna för nästa år kommer att understiga årets. Det skriver Financial Times.

Spelintäkterna föll med 28,4 procent i oktober jämfört med föregående månad. Det markerar 17 månader i rad som intäkterna fallit.

Ifall nedgången för helåret landar på mellan 30-35 procent, kommer det att motsvara minskade spelintäkter på mellan 28,6-30,8 miljarder dollar. Spelintäkterna uppgick till 44 miljarder dollar förra året.

Men för nästkommande år bör alltså spelintäkterna fortsätta att minska. Enligt Chuis ”konservativa” beräkningar lär intäkterna uppgå till 25 miljarder dollar under 2016.

Uppfattningen om lägre spelintäkter under nästa år delas även av japanska Nomura.

– Macau är inte ur skogen än eftersom vi förväntar oss att Macao kommer att uppleva tre år i följd av fallande bruttospelintäkter, -3 procent under 2014, -35 procent 2015 och -8 procent år 2016, sade analytiker på investmentbanken.

Bakgrunden till varför spelintäkterna har varit på nedgång under en längre tid i den tidigare portugisiska kolonin är Pekings nyligen vidtagna åtgärder för att komma tillrätta med korruption, något som har skrämt iväg många av de spelare som spenderar mest.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.