Melker Schörling har gått bort

Melker Schörling har avlidit. Han somnade in i sitt hem omgiven av hustrun Kerstin och döttrarna Sofia och Märta, enligt ett pressmeddelande.
Melker Schörling har gått bort - WEB_INRIKES
Melker Schörling har gått bort. Arkivfoto från 2017. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Melker Schörling är död, 76 år gammal. Det framgår av ett pressmeddelande på söndagen.

”Ord kan inte beskriva den saknad och sorg vi känner. Vi minns Melker som en fantastisk vän och medmänniska med ett genuint intresse för människor och företagsbyggande. Han hade alltid tid för alla i sin närhet och lät andra människor omkring honom stå i centrum”, skriver Mikael Ekdahl, ordförande för Melker Schörling AB, i pressmeddelandet.

Han skriver också:

”Hans kloka ord, goda värderingar och stora hjärta kommer för alltid leva vidare genom de människor han haft omkring sig, samt de företagskulturer han varit med om att bygga upp.”

I en kommentar till TT säger Mikael Ekdahl:

”Även om vi fått vänja oss vid det oundvikliga under Melkers långa sjukdomstid är det i dag en svår förlust som även drabbar mig och min familj”.

Melker Schörling lämnade sina styrelseuppdrag 2017 och ett år senare avnoterades hans investmentbolag från Stockholmsbörsen. Det köptes ut av familjen Schörling, Stefan Persson, Carl och Martin Bek-Nielsen samt Mikael Ekdahl, skriver DI.

I pressmeddelandet framgår det att företagsgruppen kommer drivas vidare ”i Melkers anda av döttrarna Sofia och Märta tillsammans med ett stort nätverk av framgångsrika företagsledare.”

Melker Schörling har bland annat bidragit till utvecklingen av framgångsrika bolag som Securitas, Assa Abloy, Hexagon, AAK och Hexpol.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets