Mellanösterns Warren Buffett har förlorat 22 miljarder på sex år

Mannen som har kallats Mellanösterns Warren Buffett, prins Alwaleed bin Talal, har tvingats se sin förmögenhet krympa de senaste åren. Från toppnoteringen för sex år sedan har han förlorat drygt 22 miljarder dollar, skriver Bloomberg.

Prins Alwaleed bin Talals förmögenhet uppgår i dagsläget till 13,8 miljarder dollar efter en nedgång med över 60 procent. Hans högst värderade tillgång, en 95-procentig andel i det saudiska investeringsbolaget Kingdom Holding, har tappat tre fjärdedelar av sitt värde sedan 2014.

De viktigaste orsakerna till prinsens minskade förmögenhet på senare år är det lägre oljepriset, på senare tid i kombination med den pågående coronavirusepidemin.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.