Meta stoppar bygget av datacenter i Danmark

Meta Platforms, som står bakom flera sociala nätverkstjänster som Facebook och Instagram, har beslutat att stoppa byggnationen av två nya datacenter i Danmark.
Meta stoppar bygget av datacenter i Danmark - mark-zuckerberg-facebook-affarsvarlden-700_binary_6849621.jpg

Danska byggbolaget Per Aarsleff skriver i ett pressmeddelande i dag att bolaget mottagit uppsägning av ett kontrakt som ingicks den 3 augusti att bygga datacenter i Odense till ett värde av 2,4 miljarder danska kronor, motsvarande 342 miljoner dollar.

Meta bekräftar för Bloomberg News att bolaget står bakom uppsägningen.

Meta har redan två stora datacenter i Odense och ett tredje är under byggnation som väntas vara klar nästa år. Meta har nu beslutat att nöja sig med dessa tre byggnader i Odense. Det uppsagda kontraktet avsåg ytterligare två byggnader för servrar och skulle ha varit färdigbyggt i slutet av 2025.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder