Miljardären al-Amoudis bepansrade Volvo säljs

Shejken Muhammed al-Amoudis gamla specialbyggda Volvo S80 T6 Executive är till salu, rapporterar Värnamo Nyheter.

De mörkblå Volvon väger 2,3 ton, är bepansrad och har 25 millimeter tjockt glas. Bilen som har gått cirka 5 600 mil har även ett inbyggt släckningssystem och kassaskåp.

Bilen säljs av Jojjas Bil i småländska Vaggeryd. Enligt företagets vd Morgan Johansson har bilen tillhört affärsmannen Muhammed al-Amoudi via hans bolag Corral Petroleum Holdings. År 2011 såldes den till Securitas och Jojjas Bil köpte den genom auktionssajten KVD.

– En sådan här bil har aldrig funnits ute på marknaden för allmänheten förut och det kommer aldrig att ske igen, säger Morgan Johansson.

Bilen har inget fast pris men enligt ägaren bör den säljas för över 300 000 kronor, skriver Värnamo Nyheter.

Muhammed al-Amoudi har rötter i Saudiarabien och Etiopien. Enligt Forbes är han god för närmare 11 miljarder dollar, drygt 90 miljarder kronor.  

Han började investera i Sverige redan på 1970-talet och är här mest känd som ägare till bensinstationskedjan Preem och till oljeraffinaderierna Preemraff i Lysekil och Göteborg.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets