Miljardärens hedgefond rasade under 2014

Miljardären John Paulson hade ett minst sagt tufft 2014. Hans händelsestyrda fond Advantage Plus föll med hela 36 procent i fjol, efter att Paulson gjort en felaktigt satsning på energi och en misslyckad fusion mellan Fannie Mae och Freddie Mac.

Det skriver Bloomberg och hänvisar till personer med insyn i frågan.

Den händelsedrivna strategin, som använder sig av hävstång för att göra satsningar på bolag som genomgår transformationer såsom avknoppningar och konkurser, förlorade 3,1 procent i december, enligt källor.

Paulson blev känd efter att ha gjort en vinst på motsvarande 15 miljarder dollar på bostadskrisen 2007. Han har dock sedan dess haft det rätt motigt. 2011 gick det mesta snett då satsningar på den amerikanska återhämtningen inte gick som väntat, vilket resulterade i förlorade pengar i alla huvudstrategier, inklusive en nedgång på 51 procent för Advantage Plus-fonden.

Paulson förlorade även pengar från investeringar knutna till guld och Europas ekonomi, vilket fick tillgångarna att krympa till 19 miljarder dollar, hälften från toppnivån 2011.

Paulson & Co:s talesman avböjde att kommentera uppgifterna kring avkastningen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets