Mitsubishis bränslefusk ökar i omfattning

Mitsubishi Motors, som i april medgav att man fuskat med uppgifter om bränsleekonomin för fyra modeller, har fuskat med ytterligare åtta, uppgav det japanska transportministeriet på tisdagen enligt Dow Jones Newswires.

Bolaget har nu beordrats att rätta till siffrorna. Huruvida fusket nu bara gällt Japan framgår inte. Aprilfusket förekom bara i Japan och hade pågått sedan 1991. Bolaget hade inte utfört de bränsleekonomitester som lagen föreskrev, utan nöjt sig med att räkna fram förbrukningen.

Efter medgivandet i april stoppade bolaget försäljningen av de fyra modellerna, två av dem hade man tillverkat åt Nissan, samtidigt som man gjorde en avsättning på motsvarande 480 miljoner dollar för att kompensera de berörda ägarna.

I efterdyningarna av skandalen köpte Nissan 34 procent i Mitsubishi.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här