Momentum Group köper Askalon för 240 miljoner

Industribolaget Momentum Group har tecknat avtal om att initialt förvärva 93,7% av aktierna i Askalon från grundarfamiljen Warnqvist. Resten av aktierna ägs av bolagets vd Mats Warnqvist.
Momentum Group köper Askalon för 240 miljoner - Askalon Momentum Group förvärv
Foto: Askalon

Köpeskillingen för 100% av aktierna uppgår till 240 miljoner kronor, kassa- och skuldfritt.

Momentum kommer att förvärva resterande 6,3 procent av aktierna under 2025, enligt ett pressmeddelande. Tillträde beräknas ske i början av juni.

Förvärvet bedöms ha en positiv påverkan på resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Askalon hade en omsättning på 317 miljoner kronor under 2022 och den underliggande ebita-marginalen har varit i snitt närmare 10 procent de senaste åren. Bolaget beskrivs ha en ledande position inom avancerade ventillösningar till främst kraft-, raffinaderi- och processindustrin i Sverige, Danmark, Finland och Island.

”Genom förvärvet av Askalon flyttar vi fram våra positioner inom ett spännande område som passar väldigt väl in i Momentum Groups strategiska väg framåt. Askalon har en ledande position inom sitt område med hög grad av industriell kunskap och en stark produktportfölj med väldigt god märkeskännedom efter 50 år i branschen”, kommenterar Ulf Lilius, VD för Momentum Group.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets