Momentum Software noteras på First North i december

Mjukvarubolaget Momentum Software genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 8 december. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Bolaget erbjuder molnbaserade fastighetssystem till svenska fastighetsägare.

Teckningskursen är 61 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 915 miljoner kronor före erbjudandet och 1 015 miljoner kronor efter erbjudandet. Anmälningstiden inleds den 29 november och avslutas den 6 december för allmänheten och den 7 december för institutionella investerare.

Erbjudandet omfattar 3,71 miljoner aktier, fördelat på 1,64 miljoner nyemitterade aktier och 2,07 miljoner befintliga aktier som säljs av Bas Invest IV och Smörklimpen. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 100 miljoner kronor före emissionskostnader. Erbjudandet summerar till 4,26 miljoner aktier vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Ankarinvesterare är Lannebo Fonder, Enter Fonder, Jofam, ett investmentbolag som ägs av Per Josefsson med familj och Öhman Fonder som tecknar aktier för 185 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.