Mönsterkortshandlare värd att teckna

NCAB är en välskött mellanhand inom elektronikindustrin som rider på trenden med ett allmänt ökat elektronikinnehåll. Priset på aktien talar för en positiv start på börskarriären.

TECKNA Ipo-fönstret ser åter ut att ha öppnat på Stockholmsbörsen. Närmast på tur är NCAB Group, en underleverantör till elektronikindustrin som värderas till 1,3 miljarder kronor, om noteringen går enligt plan. Aktien erbjuds till det fasta priset 75 kronor, sista teckningsdag för privatpersoner är fredag 1 juni och första handelsdag väntas bli den 5 juni.

Vid en första anblick ser aktien värderingsmässigt relativt fullvärderad ut sett till p/e-tal, givet bolagets konjunkturkänsliga karaktär och prestation i nivå med de finansiella målen. Justerat för kapitalstruktur värderas NCAB till 11,9 gånger rörelseresultatet (ebita) för 2017. Appliceras en bibehållen ebita-marginal de närmaste åren och en tillväxt kring 10 procent landar ev/ebita på 11 respektive 10 för prognosåren 2018 och 2019, vilket framstår mer aptitligt. Det finns inga börsnoterade konkurrenter, men en viss jämförelse med industrihandelsbolagen ligger närmast till hands, som exempelvis Bufab och Lagercrantz. Den gruppen värderas till motsvarande ev/ebita 15 respektive 14.

Affärsvärlden bedömer att NCAB rimligt prissatt och det bör finnas ytterligare uppsida i aktien det närmaste året, som är vår investeringshorisont. Positivt är att bland annat Tredje och Fjärde AP-fonden går in som ankarinvestare och att R12 behåller cirka 22 procent. Ta rygg på dem och teckna aktien.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här