Morgan Stanley: Comeback väntar på tillväxtmarknader

Efter en längre tids turbulens på världens tillväxtmarknader kan en vändning uppåt vara i antågande, enligt Gokul Laroia, vice vd på Morgan Stanley Asia Pacific.

För nästan exakt ett år sedan vädrade USA:s centralbank Federal Reserve planerna på att trappa ned stödköpen. Det fick kapitalet att börja flöda ut från en rad tillväxtmarknader.

Kapitalflykten följdes av en valutastorm där den argentinska peson, turkiska liran, sydafrikanska randen och brasilianska realen föll kraftigt i värde. Turbulensen på valutamarknaden fick också sällskap av politisk oro i Thailand och Ukraina.

– Det har varit tuffa 12-18 månader för tillväxtmarknaderna. Överlag är dessa marknader på sin lägsta nivå på flera år, säger Gokul Laroia till CNBC.

Han anser att en rad bolag på dessa marknader är undervärderade. På bred front lär det däremot dröja innan tillväxtmarknaderna vänder uppåt. Kapitalet har börjat flöda in igen och de senaste sex månaderna visar ett plus på närmare 5 miljarder dollar, visar statistik från Jefferies.

– Sett till de närmaste 12-18 månaderna är vi väldigt positiva. Vi tror att den här cykeln är på väg att vända, säger Gokul Laroia till CNBC.

En av hans favoriter är Indien där börserna redan börjat vända uppåt de senaste veckorna. I Kina väntar investerarna fortfarande på att den inhemska konsumtionen ska ta fart och driva tillväxten, menar Laroia.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets