Morgan Stanley-strateg: Bankstressen signalerar början på slutet av björnmarknaden

Stressen i banksystemet som präglat världens finansmarknader under senaste tiden markerar troligen början på ett smärtsamt och våldsamt slut när det gäller björnmarknaden i USA. Det uppger Morgan Stanleys strateg Michael Wilson, rapporterar Bloomberg News.
Morgan Stanley
Foto: Mark Lennihan/TT

Enligt Wilson innebär den senaste veckans händelser att en stor del av den tillgängliga krediten kommer minska för en stor del av ekonomin. Det i sin tur kan bli den katalysator som slutligen övertygar marknadsaktörerna om att vinstutsikterna är för höga.

Han påpekar också att detta är hur björnmarknader brukar sluta, genom en ”oförutsedd katalysator som är uppenbar i efterhand”.

Wilson, som är känd som en av de främsta pessimisterna på Wall Street, prickade rätt med sina prognoser förra året om en utförsäljning i aktier följt av en återhämtning i oktober.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco