Morgan Stanley toppar förväntningarna

Investmentbankens nettovinst överträffade analytikernas prognoser.

Investmentbanken Morgan Stanley redovisar ett nettoresultat på 0,77 dollar per aktie (0,50) för det tredje kvartalet 2014, justerat för DVA-effekter.

Väntat var 0,54 dollar per aktie, enligt Zacks Estimates.

DVA står för skuldvärdesjustering och är en marknadsvärdering av bolagets skulder.

I resultatet ingår en positiv skatteeffekt om 0,12 dollar per aktie. Justerat för detta och DVA-effekter var resultatet per aktie 0,65 dollar.

Intäkterna, som justerats för DVA-effekter, uppgick till 8,9 miljarder (8,1), väntat var 8,0 miljarder.

Divisionen Institutional Securities ökade intäkterna med 11,0 procent till 4,3 miljarder, vilket reflekterar “fortsatt styrka” inom Investment Banking och aktier liksom förbättringar inom råvaror och räntor.

Wealth Management ökade sina inäkter med 8,7 procent till 3,8 miljarder och nådde därtill en rekordhög marginal före skatt på 22,4 procent.

Investment Management minskade sina intäkter med 20,9 procent till 655 miljoner. Nedgången berodde på lägre kapitalvinster och vinstdelning (carried interest) inom Merchant Banking och fastighetsinvesteringar utöver att vissa bolag inom fastighetsinvesteringar inte längre konsolideras i böckerna. Nedgången där vägdes delvis upp av högre intäkter i den traditionella kapitalförvaltningen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.