Morgonens nya köpråd

Ett flertal aktier höjs till köp i det digra rekommendationsflödet.

SEB Equities höjer rekommendationen för Byggmax till köp från behåll. Riktkursen höjs från 30 kronor till 35 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Byggmax stängningskurs från tisdagen var 27:34 kronor.

SEB Equities sänker samtidigt sin rekommendation för Kindred till behåll från köp. Riktkursen sänks till 48 kronor från tidigare 115 kronor.

Aktien i bettingbolaget föll nästan 18 procent till strax under 46 kronor efter bolagets vinstvarning för det fjärde kvartalet.

DNB höjer NCC till köp från behåll och drar upp riktkursen till 180 från 169 kronor.

Samtidigt sänker DNB Peab till behåll från köp. Dock höjs riktkursen, till 98 från 95 kronor.

Morningstar höjer Handelsbanken till köp från behåll och upprepar en riktkurs på 112 kronor.

Pareto Securities höjer Hoist till köp från behåll och drar upp riktkursen till 60 från 55 kronor.

Pareto Securities sänker samtidigt sin rekommendation för Sandvik till behåll från köp. Riktkursen höjs till 200 från 190 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities sänker även riktkursen för Kindred till 65 från 83 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Även Kepler Cheuvreux upprepar köp på aktien. Riktkursen sänks till 82 kronor från 92 kronor.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Klövern till sälj från behåll. Riktkursen sätts till 20 kronor. Det framgår av en analys.

Aktien i fastighetsbolaget stängde på 24:76 kronor på tisdagen. Kursen har gått upp med 130 procent det senaste året.

Nordea Markets sänker även riktkursen för Kindred till 70 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea höjer Balders riktkurs till 480 kronor, från 417 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Balders aktie stängde på 460:20 kronor på tisdagen.

Nordea upprepar öven sin köprekommendation för Kambi, men sänker i analysen riktkursen för Kambi till 200 kronor (220).

Investmentbanken Morgan Stanley sänker sin rekommendation för teleoperatören Telia och höjer den finska rivalen Elisa.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Telia till undervikt från jämvikt. Wall Street-firman motiverar beslutet med en hög skuldsättning, oattraktiv värdering och en fortsatt press på den svenska lönsamheten. Riktkursen sänks till 38 kronor. Morgan Stanley bekräftar att nedsidan inte är stor men att det finns klart bättre alternativ i sektorn därav blir rekommendationen undervikt.

Finska operatören Elisa höjs samtidigt till jämvikt från undervikt. Riktkursen är 52 euro. Morgan Stanley menar att operatören visat under 2019 att man kan motivera sin höga värdering. Investerarna ser Elisa som en säker hamn.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här