MTG-event utan publik på grund av coronaviruset

MTG har ålagt bolaget med restriktioner att ha publik på plats vid esport-eventet IEM Katowice som inleds på fredagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den polska folkhälsomyndigheten offentliggjorde på torsdagen beslutet att återkalla det tidigare utfärdade tillståndet.

Turneringen pågår mellan den 28 februari och den 1 mars, och biljetter kommer återbetalas på begäran, skriver bolaget.

“MTG och ESL har full respekt för beslutet från den polska Folkhälsomyndigheten, då myndigheter i många länder just nu vidtar försiktighetsåtgärder i syfte att säkra folkhälsan”, skriver bolaget som samtidigt beklagar konsekvenserna för fans, lag och media som planerat att komma till eventet.

Vidare skriver bolaget att e-sportevent i andra länder kommer, givet den information som finns i dag, att anordnas som planerat.

På onsdagen sade MTG:s ir-chef till Nyhetsbyrån Direkt att inga event hittills hade påverkats, och att inga större lag hade ställts in, men att bolaget bevakade situationen noga.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här