Musk tar upp kampen mot Branson

Tesla-grundaren Elon Musk har som målsättning att skapa ett globalt kommunikationsystem som är större än något som det pratats om tidigare.

Det skriver IDG och hänvisar till uttalande som Musk gav till Bloomberg.

Enligt uppgifterna kommer det dock inte att ske i samarbete med bolaget Oneweb där både Richard Bransons Virgin Group och Qualcomm har investerat. Istället tänker Musk satsa på sitt egna rymdprojekt i företaget Space X där tanken är att satelliterna i hans nät ska kunna skickas upp med företagets raketer.

Oneweb har planer på att skicka upp 648 satelliter med hjälp av Bransons Virgin Galactic. Målsättningen är att satelliterna ska kunna användas för att skicka internet till flygplan och platser på jorden som ännu inte har internet-tillgång eller dålig uppkoppling. Tidigare har det ryktats om att Musk också skulle vara intresserad av att delta, men efter uttalandena till Bloomberg är han mer intresserad av sitt egna projekt än att samarbeta med Greg Wyler som står bakom Oneweb.

”Greg och jag har fundamentalt skilda åsikter kring arkitekturen. Vi vill ha en satellit som är betydligt mer avancerad än den som Greg vill ha. Jag tycker att det ska finnas två konkurrerande system”, säger Elon Musk till Bloomberg Businessweek.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.