Musti tvingas återkalla hundmat – aktien rasar

Finländska husdjursbolaget Musti rasade med som mest över 16 procent på Helsingforsbörsen under morgonen.
Musti tvingas återkalla hundmat – aktien rasar - Öppning Frölunda Torg 2_beskuren
I Sverige är Musti Group känt under varumärket Arken Zoo och webbutikerna Animail samt Vetzoo. Bilden är från öppningen av en ny butik i Göteborg, Frölunda Torg.

Det sedan bolaget fått återkalla 33 ton av hundmat som misstänks ge allvarliga symptom hos hundar, rapporterar Yle.

Hundmaten har sålts i hundtillbehörsbutikerna Musti & Mirri och Peten Koiratarvike samt i webbutiker. Produktionen sker vid Mustis egna fabrik i Lundo, Finland.

Enligt Mustis verksamhetschef Pamela Nelimarkka har hundmaten bland annat exporterats till Sverige. Man har nu dragit tillbaka försäljning, både i Sverige men också i Norge dit maten gått. De symptom som upptäckts hos hundar har tills vidare bara noterats i Finland.

Aktien är i skrivande stund ned nästan 12 procent. Investmentbolaget Öresund har tidigare haft en betydande post i Musti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.