”Mycket står på spel – Nvidia har gått nästan osannlikt bra”

Amerikanska chipjätten Nvidia släpper sin efterlängtade rapport för det fjärde kvartalet ikväll och mycket står på spel.
Frida Bratt, sparekonom Nordnet.
Frida Bratt, sparekonom Nordnet.

Det säger Nordnets sparekonom Frida Bratt i en kommentar inför rapporten.

”Aktien har gått nästan osannolikt bra, och eftersom övriga techjättar också dragits av AI-hajpen och dessa tillsammans har stått för uppgången på den amerikanska börsen, så är det faktiskt ingen överdrift att säga att börshumöret i USA generellt står på spel i och med Nvidias rapport”, säger Frida Bratt.

Hon resonerar att samtliga techjättar säkerligen kommer fortsätta att ånga på ifall rapporten kommer in över förväntan och signalerar starkare tillväxt framöver. Men det kan också gå åt andra hållet.

”Men minsta svag signal framåt skulle kunna resultera i osäkerhet om inte marknaden sprungit för fort när det gäller AI-racet”, skriver hon.

Enligt Bloombergs analytikerkonsensus väntas Nvidia rapportera 20,4 miljarder dollar i omsättning för det fjärde kvartalet, att jämföra med 6,1 miljarder dollar i samma kvartal i fjol. Resultatet per aktie väntas landa på 4,60 dollar per aktie, jämfört med 0,88 dollar per aktie samma period i fjol.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder