Nasdaq: Stressade marknadsförhållanden för derivat i nordiska storbanker

Nasdaq har beslutat att det råder stressade marknadsförhållanden i derivat kopplade till storbanker och finansbolag som SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, DNB, Sydbank, Danske Bank, Intrum, Jyske Bank, enligt ett börsmeddelande.
Nasdaq: Stressade marknadsförhållanden för derivat i nordiska storbanker - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Det gäller till och med stängningen idag 15 mars.

“Stressade marknadsförhållanden för derivat är något som krävs när den underliggande tillgången till ett derivat uppvisar hög och kortsiktig intradagsvolatilitet eller när andra faktorer orsakar stor osäkerhet i prissättningen av derivat”, skriver Nasdaq.

Det innebär att market markers kan prissätta med dubbelt så hög spread som normalt.

Beskedet kommer efter att Stockholmsbörsen idag fallit med över 3 procent i spåren av bankoro. I Europa faller Credit Suisse med över 20 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG