Nasdaq uppges planera att erbjuda handel i NGM-bolag

Nasdaq planerar att börja erbjuda handel i NGM-noterade bolag, något som kan bli ett dråpslag för tillväxtbörsen. Det skriver Dagens industri med hänvisning till uppgifter.
Stockholmsbörsen
Foto: Joakim Ståhl / SvD / TT
Som situationen ser ut idag sker handeln i NGM-bolag via NGM:s egenutvecklade handelssystem som banker och värdepappersbolag kan koppla upp sig till för att handla med aktierna.

Vad Di erfar är att Nasdaq nu planerar att erbjuda egen handel i NGM-bolag, vilket kan slå hårt emot NGM då bolaget tar mer betalt per affär från börsmedlemmarna – banker, nätmäklare och fondkommissionärer. NGM tvingas på grund av sin mindre storlek att göra detta för att hålla uppe lönsamheten.

”För börsmedlemmarna skulle det, åtminstone på kort sikt, leda till lägre kostnader eftersom NGM generellt sett är dyrare än Nasdaq”, skriver Di.

NGM, som hyser bolag som Fortnox och Kopparbergs Bryggeri, har avböjt att kommentera liksom Nasdaq.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets