Nattaro Labs noteringsemission övertecknades

Forsknings- och utvecklingsbolaget Nattaro Labs noteringsemission av units tecknades till 20,5 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad på 137 procent. Styrelsen har därför beslutat att utöka erbjudandet med en övertilldelningsemission om 3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Foto: Anticimex / NTB scanpix / TT
Bolaget tillförs 18 miljoner kronor före emissionskostnader och får drygt 1 000 aktieägare.
Aktien kommer att börja handlas på Spotlight Stock Market den 10 december. Bolaget emitterar även teckningsoptioner TO 1, vilka dock börjar handlas först den 23 december. Nattaro Labs har efter erbjudandet 8,17 miljoner aktier utestående.

”Vi är fantastiskt nöjda med det överväldigande intresse Nattaro Labs har fått under hela IPO-processen. Att över 1 000 investerare valde att teckna sig är enormt glädjande och stärker oss i tron att vi på Spotlight Stock Market har möjlighet att leverera långsiktigt värde åt aktieägarna”, kommenterar Carl-Johan Gustafson, VD i Nattaro Labs.

”Den lyckade noteringsemissionen innebär att vi får bättre förutsättningar att kunna möta den efterfrågan som finns globalt. Kapitaltillskottet kommer möjliggöra investeringar i internationell försäljningstillväxt, satsningar på marknaden i USA samt ytterligare marknader för bolagets produkter. Vi ser fram emot den fortsatta resan tillsammans med alla våra aktieägare”, fortsätter Carl-Johan Gustafson.

Nattaro Labs är ett svenskt forsknings- och utvecklingsbolag med produkter och lösningar för att bekämpa problemet med vägglöss. Bolaget har sitt ursprung i forskning om vägglöss hos Feromongruppen vid Lunds universitet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.