Nedåt på Tokyobörsen

Asienbörserna utvecklades blandat på onsdagen när handeln i det nya kvartalet inleddes.

Press kom från att USA-börserna under kvällen vände ned efter ökad oro för spridning av sjukdomen covid-19 i USA. Efter den amerikanska börsstängningen varnade president Donald Trump för att uppåt en kvarts miljon amerikaner kan komma att dö av sjukdomen även om uppmaningarna följs och att USA måste förbereda sig på “två mycket, mycket smärtsamma veckor”.

Tokyobörsen sjönk på onsdagen medan Sydneybörsen däremot klättrade. De kinesiska börserna utvecklades blandat. Ytterligare ett kinesiskt inköpschefsindex för industrisektorn har tagit sig tillbaka över 50-strecket efter raset tidigare i år.

Kinas industri-PMI steg till 50,1 i mars från 40,3 i februari, enligt indexet som sammanställs av Caixin Media och Markit Economics. Utfallet var högre än förväntade 46,0 enligt Trading Economics konsensusprognos.

Martin Rasmussen, ekonom vid Capital Economics, uppger för Financial Times att den långsamma förbättringstakt som antyds i utfallet är i linje med analysfirmans syn att Kina står inför en utdragen återhämtning efter virusutbrottet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.