Nedåt på Wall Street

Kurserna på Wall-Street handlades ned på onsdagen efter en oregelbunden inledning. Skottlossning i parlamentsbyggnaden i Ottowa i Kanada, tyngde dock index.

Flertalet starka delårsrapporter har presenterats under dagen, där Yahoo tillhörde en vinnarna.

Dow Jones Industrial Average hade vid stängningen tappat 0,8 procent till 16.461. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,7 procent till 1.927 medan Nasdaq Composite backade 0,8 procent till 4.383.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 2 punkter till 2,22 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 1 punkt till 2,99 procent.

Parlamentet i Ottawa i Kanada har stängts sedan skottlossning förekommit i och utanför parlamentet. En soldat uppges ha skjutits till döds och en av gärningsmännen uppges ha dödats i skottväxling inne i parlamentsbyggnaden.

Rapportsäsongen är i full gång och flertalet bolag har presenterat sina delårsrapporter under onsdagen. Sist ut var bland andra Varian, en konkurrent till Elektra, som meddelade sitt delår strax efter börsstängning.

Amerikanska Varian Medical Systems redovisade ett nettoresultat på 1,02 dollar per aktie vilket kan jämföras med ett resultat på 1,21 dollar investerarkollektivet förväntat sig.

Även Yahoo presenterade sitt delår på onsdagen, vilket överträffade förväntningar. Aktien stängde i positivt territorium upp 4,5 procent.

”Jag har ett stort förtroende för styrkan i vår verksamhet. Vårt fokus ligger på en hållbar marknadsandel och ökad tillväxt”, sade Yahoos vd Marissa Mayer.

Flygplanstillverkaren Boeing presenterade likaså sitt delår som dock inte välkomnades lika väl och handlades ned 4,5 procent.

Bolaget överträffade analytikernas förväntningar och redovisade ett justerat resultat på 2,14 dollar per aktie för det tredje kvartalet 2014. Väntat var 1,96 dollar per aktie. Också intäkterna kom in över förväntan, 23,8 miljarder dollar mot väntade 23,04 miljarder.

”Säsongen har varit blandad, och världsekonomin är ett bekymmer för stora multinationella företag. Men det faktum att marknaden kan skaka av sig några dåliga delårsrapporter, indikerar vilken bra grund vi står på just nu”, kommenterade Bruce Bittles på Robert W. Baird till Bloomberg.

Amerikanska Ingersoll-Rand, en konkurrent till Atlas Copco och Assa Abloy, handlades oregelbundet på onsdagen. Bolaget redovisade ett justerat resultat på 1,10 dollar per aktie för det tredje kvartalet 2014, resultatet blev högre än förväntade 1,04 dollar per aktie. Intäkterna,3,39 miljarder, blev dock lägre än förväntningarna som var på 3,45 miljarder. Aktien som handlades upp vid lunchtid, stängde dock i moll ned 1,0 procent.

På makrosidan bidrog det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet med statistik. Konsumentprisindex, KPI, i USA var upp 0,1 procent under september jämfört med närmast föregående månad. Förväntningarna var att KPI skulle vara oförändrat i månadstakt.

Oljesiffror har likaså släppts. USA:s lager av råolja, exklusive strategiska lager, steg med 7,111 miljoner fat under förra veckan jämfört med veckan innan, enligt officiell statistik. Analytiker hade väntat sig en uppgång med 3,1 miljoner fat enligt Dow Jones Newswires.

I morgon, torsdag, väntas bolagsrapporter bland annat från Amazon, Caterpillar, Daimler, Eli Lilly, General Motors och Microsoft.

Torsdagens makroagenda är också fulladdad med statistik över nya arbetssökande på veckobasis, FHFA:s husprisindex för augusti, preliminärt inköpschefsindex för oktober, konsumentförtroende på veckobasis och ledande indikatorer september.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.