Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att vända ned när handeln inleds på onsdagen, efter uppgång dagen före. På tisdagen riktades mycket fokus på USA:s president Donald Trumps tal, som hölls efter svensk börsstängning, men efter talet kunde en viss besvikelse skönjas bland marknadsaktörer sedan få nya insikter kunnat dras om hur handelssamtalen mellan USA och Kina fortlöper.
Nedgång väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

Det som förmedlades var dock att ett avtal kan vara på plats inom kort och att om Kina inte önskar det avtal som bjuds så kommer landet straffas hårt med tullar.

Vid 8.30-tiden pekade terminerna för tyska DAX- och franska CAC 40-index ned med 0,5 respektive 0,3 procent. IG:s morgonhandel indikerade samtidigt en nedgång för Stockholmsbörsens OMXS30-index om 0,4 procent. USA-terminerna låg på lätt minus på morgonen, svensk tid.

New York-börserna handlades initialt upp på tisdagen, men föll sedan tillbaka efter Donald Trumps anförande. S&P 500 stängde på plus 0,2 procent.

De asiatiska börserna har backat på onsdagen efter att oroligheterna i Hongkong tagit ny fart och det samtidigt inte synts några väsentliga framsteg i handelssamtalen, vilket tryckte ned kinesiska index.

Ur svenskt perspektiv väntas inflationsstatistik för oktober tidig förmiddag.

Bland morgonens svenska nyheter sätter solenergibolaget Soltech ett nytt tillväxtmål om 4,7 miljarder kronor i rörelseintäkter under år 2024. Rörelsemarginalen beräknas till mellan 3-6 procent med målet att på sikt nå 8-10 procent. Den kinesiska verksamheten är inte inräknad i detta mål eftersom planen är att notera Advanced Soltech Sweden på First North under den första halvan av 2020.

Estlands finansminister Martin Helme anser att Swedbank inte varit ärliga mot den estniska finansinspektionen, enligt en intervju med Dagens Industri där han även uppger att han tror att Swedbank inser att det väntar “tunga böter” från USA.

Resultatet av tre aktieplaceringar som aviserades efter börsstängning på tisdagen har meddelats på onsdagsmorgonen.

I Ambea sålde största ägaren Actor totalt 12 miljoner aktier, vilket var mer än de cirka 10 miljoner aktier som angavs i förhandsbeskedet. Priset var 70 kronor per aktie. Aktien stängde på 75:90 kronor på tisdagen. Den sålda posten motsvarar cirka 12,7 procent av det totala antalet aktier.

Kursen i den placering som gjordes i Bonesupport blev 29:70 kronor och omfattade cirka 2,5 miljoner aktier, motsvarande cirka 4,8 procent av kapitalet. Aktien stängde på 33:00 kronor på tisdagen.

Vicore Pharmas riktade emission utökades till 7,8 miljoner, efter stark efterfrågan. Teckningskursen blev 16 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt på 1,5 procent jämfört med tisdagens stängningskurs på 16:25 kronor.

Kinnevik handlas från och med onsdagen exklusive rätt att erhålla inlösenaktier vid utskiftningen av innehavet i Millicom. Varje stamaktie i Kinnevik kommer att ge rätt till en inlösenaktie, och varje inlösenaktie kommer att ge rätt till 0,1372 depåbevis i Millicom, vilket baserat på tisdagens stängningskurs ger ett värde på 55:73 kronor per aktie.

Makroagendan

* SCB: KPI oktober kl 9.30

* Storbritannien: KPI, PPI oktober kl 10.30

* Storbritannien: ONS husprisindex september kl 10.30

* EMU: industriproduktion september kl 11.00

* USA: KPI oktober kl 14.30

* USA: oljelager (API), veckostatistik kl 22.30

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.