Negativ börsöppning väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen på nedsidan när investerarna smälter räntebeskedet i USA. Som väntat sänkte Federal Reserve styrräntan med 25 punkter.

USA-börserna tappade mark efter Fed-beskedet. Från Stockholmsbörsens stängning fram till att USA-börserna stängde för dagen på onsdagen sjönk S&P 500 index med 1,1 procent.

Fed-chefen Jerome Powell uppgav att onsdagens räntesänkning ska ses som en försäkring för att motverka risk på nedsidan. Det är däremot inte början på en lång serie av räntesänkningar, men han påpekade också att det heller inte är uttalat att det bara handlar om en sänkning.

Terminerna för de ledande Europabörserna handlades lägre. Vid 8.30-tiden var terminen för Londonbörsen ned 0,4 procent. Motsvarande noteringar för Paris- och Frankfurtbörsen visade på nedgångar om 0,3 respektive 0,6 procent. Förhandeln hos IG i Stockholm indikerade för en nedgång om 0,5 procent.

Federal Reserves räntesänkning tillfredsställde däremot inte USA:s president Donald Trump som i stället uttryckte sin besvikelse. “Vad marknaden ville höra från Jay Powell och Federal Reserve var att detta är början på en långsiktig och aggressiv räntesänkningscykel, vilket skulle hålla jämna steg med Kina, EU och andra länder…”, skrev presidenten på Twitter.

Enligt Commerzbank-ekonomen Bernd Weidensteiner är det nu en öppen fråga om Federal Reserve fortsätter att sänka räntan. På SEB räknar de dock fortsatt med ytterligare en sänkning innan årsskiftet.

Nätmodehandlaren Zalando, som delägs av Kinnevik till 32 procent, presenterade ett resultat för det andra kvartalet som överträffade analytikernas förväntningar enligt Infront Datas konsensus. Det justerade rörelseresultatet uppgick till 102 miljoner euro jämfört med ett väntat värde på 96,2 miljoner euro.

Pareto beskriver Zalandos försäljning under kvartalet som starkt, men i linje med förväntningarna. Kostnadskontroll över administrativa kostnader uppges ha bidragit till att det justerade resultatet kom in något över förväntningarna.

Société Générale har sänkt sin rekommendation för ABB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 20 från 24 schweizerfranc.

Kambi har ingått ett sportboksavtal med Penn National Gaming, som är en operatör för över 40 bettinginrättningar i 19 amerikanska delstater.

Agromino köper Resilient av sin storägare Mabon för nyemitterade aktier till ett värde på 12,9 miljoner euro. Efter emissionen kommer Mabon att äga cirka 74,2 procent av aktierna i Agromino.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här